Σουφλέ λαχανικών
#tsoulotip: Κόβουμε τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια στο ίδιο μέγεθος ώστε να βράσουν ομοιόμορφα και να μη παραβράσουν.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το σουφλέ:
250 γρ. πένες βρασμένες
100 γρ. μπρόκολο
100 γρ. κουνουπίδι
100 γρ. καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
4 λευκά μανιτάρια κομμένα σε κάθετες φέτες
½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
½ κόκκινη πιπεριά , κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
½ κίτρινη πιπεριά,κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
¼ κ.γ. κάρυ
½ κ.γ. δυόσμο ξερό
2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Υλικά για τη μπεσαμέλ:
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
100 ml. Ελαιόλαδο
500 ml. γάλα σόγιας
200 ml. νερό ή ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com