Σοκολατένιο paris brest
#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει πολύ καλά η ζύμη πριν βάλουμε την κρέμα πατισερί.
ΥΛΙΚΑ
Για ζύμη:
120γρ. Βούτυρο
130 ml. Νερό
130 ml.Γάλα πλήρες
140γρ. Αλέυρι γ.ο.χ
40 γρ. Κακάο, κοσκινισμένο
5 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική
3 γρ. Αλάτι
5 Αυγά μέτρια
Για την κρέμα πατισερί:
480 ml. Γάλα πλήρες
50 γρ. Κακάο, κοσκινισμένο
100 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
60 γρ. Κορν φλάουερ
4 Κρόκους από μέτρια αυγά
60 γρ. Δάκρυα σοκολάτας
15 γρ. Βούτυρο, παγωμένο
Για το σερβιρισμα:
Άχνη ζάχαρη
100 γρ.Flakes αμυγδάλου, καβουρδισμένα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com