Ανάποδη τάρτα με μήλα
#tsoulotip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξινόμηλα, αλλά τότε θα πρέπει ν’ αυξήσουμε την καστανή ζάχαρη κατά 50 γρ.
ΥΛΙΚΑ
Για τα μήλα
5 Μήλα κόκκινα, κομμένα στα 8
100 γρ. Ζάχαρη καστανή
85 γρ. Βούτυρο
1/2 κ.γ. Κανέλλα σε σκόνη
1/4 κ.γ. Γαρύφαλλο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Για το crumble αμυγδάλου
150 γρ. Βούτυρο, παγωμένο & κομμένο σε κυβάκια
150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. Αμύγδαλα, χοντροκομμένα
120 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com