Ζουμερή Πορτοκαλόπιτα από τον Γιώργο Τσούλη
#tsoulotip: Η σόδα για να λειτουργήσει σαν διογκωτικό υλικό πρέπει να αναμειχθεί με κάτι όξινο.
Έτσι λοιπόν στην περίπτωση της πορτοκαλόπιτας η οξύτητα του πορτοκαλιού και του γιαουρτιού αντιδράνε με τη σόδα και έτσι φουσκώνει το γλυκό μας.
Υλικά για την πορτοκαλόπιτα
4 πορτοκάλια
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 ml. ηλιέλαιο
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. βανίλια εκχύλισμα
1 κ.γ. ανθόνερο
100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
4 μέτρια αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
Υλικά για το σιρόπι:
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml. νερό
1 στικ κανέλα
Χυμό από τα πορτοκάλια
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com