Taste

Ζουμερή Πορτοκαλόπιτα από τον Γιώργο Τσούλη

#tsoulotip: Η σόδα για να λειτουργήσει σαν διογκωτικό υλικό πρέπει να αναμειχθεί με κάτι όξινο.

Έτσι λοιπόν στην περίπτωση της πορτοκαλόπιτας η οξύτητα του πορτοκαλιού και του γιαουρτιού αντιδράνε με τη σόδα και έτσι φουσκώνει το γλυκό μας.

Υλικά για την πορτοκαλόπιτα

4 πορτοκάλια

1 πακέτο φύλλο κρούστας

250 ml. ηλιέλαιο

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κ.σ. βανίλια εκχύλισμα

1 κ.γ. ανθόνερο

100 γρ. αμύγδαλο φιλέ

4 μέτρια αυγά

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

Υλικά για το σιρόπι:

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

250 ml. νερό

1 στικ κανέλα

Χυμό από τα πορτοκάλια

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved