Πετιμεζόπιτα από τον Γιώργο Τσούλη
#tsoulotip: Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη σόδα για να ενεργοποιηθεί η σόδα και να φουσκώσει η πίτα.
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. πετιμέζι
500 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
1 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. τσίπουρο
200 ml ελαιόλαδο
200 ml χυμό πορτοκαλιού
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com