Εμπανάδας (empanadas)
Taste

Εμπανάδας (empanadas)

Παραδοσιακή ισπανική συνταγή για ζουμερά καυτερά πιτάκια.

#tsoulotip: Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει πριν την τοποθετήσουμε πάνω στη ζύμη, για να μην πανιάσει η τελευταία.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

360 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

1 κρόκο αυγού, medium

180 ml γάλα πλήρες

120 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

500 γρ. μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κυβάκια

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

1 κ.σ. τσίλι, σε σκόνη

1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

½ κ.γ. κύμινο, τριμμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 αυγά βρασμένα, ψιλοκομμένα

50 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

1 κρόκο αυγού, για το άλειμμα

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved