Εμπανάδας (empanadas)
Παραδοσιακή ισπανική συνταγή για ζουμερά καυτερά πιτάκια.
#tsoulotip: Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει πριν την τοποθετήσουμε πάνω στη ζύμη, για να μην πανιάσει η τελευταία.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
360 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
1 κρόκο αυγού, medium
180 ml γάλα πλήρες
120 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
500 γρ. μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.σ. τσίλι, σε σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
½ κ.γ. κύμινο, τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 αυγά βρασμένα, ψιλοκομμένα
50 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κρόκο αυγού, για το άλειμμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ