Καραμελωμένο χταπόδι με φάβα
Taste

Καραμελωμένο χταπόδι με φάβα

Αγαπημένος μεζές όλων μας!

#tsoulotip: Σε περίπτωση που έχει εξατμιστεί όλη η υγρασία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος του χταποδιού, συμπληρώνουμε λίγο νερό.

ΥΛΙΚΑ

Για το χταπόδι:

1 χταπόδι 1,5-2 κιλά περίπου

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

100 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

6 κλ. θυμάρι

2 φύλλα δάφνης

½ κ.σ. πιπέρι, σε κόκκους

Για τη φάβα:

250 γρ. φάβα

1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο

1 καρότο, κομμένο σε κύβους

2 φύλλα δάφνης

1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1000-1.500 ml ζεστό νερό

80 ml μηλόξυδο

50 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved