Καραμελωμένο χταπόδι με φάβα
Αγαπημένος μεζές όλων μας!
#tsoulotip: Σε περίπτωση που έχει εξατμιστεί όλη η υγρασία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος του χταποδιού, συμπληρώνουμε λίγο νερό.
ΥΛΙΚΑ
Για το χταπόδι:
1 χταπόδι 1,5-2 κιλά περίπου
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
6 κλ. θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
½ κ.σ. πιπέρι, σε κόκκους
Για τη φάβα:
250 γρ. φάβα
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 καρότο, κομμένο σε κύβους
2 φύλλα δάφνης
1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1000-1.500 ml ζεστό νερό
80 ml μηλόξυδο
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com