Η Δέσποινα Βανδή όλο αυτό το διάστημα τηρεί ευλαβικά τα μέτρα κατά του κορονοϊού, μένει σπίτι και δεν κυκλοφορεί.
Μέσα από τα social media της η τραγουδίστρια και παρουσιάστρια μοιράζεται με τους followers της, τις δικές της στιγμές στο σπίτι και όλα όσα κάνει ώστε να περνά ο χρόνος όμορφα και δημιουργικά.
Ανάμεσα σε αυτές τις στιγμές είναι κι αυτές που περνά στην κουζίνα μαγειρεύοντας.
Σκέτη έκπληξη είναι οι συνταγές της κι εμείς σου συγκεντρώσαμε όλα εκείνες τις γλυκές νοστιμιές για να τις φτιάξεις κι εσύ και να γλυκάνεις λίγο την καραντίνα σου.
Σοκολατένιο κέικ ΥΛΙΚΑ
-1 φλ. ελαιόλαδο -1φλ.ζαχαρη ( μπορεί και μαύρη) -1φλ.ζεστο νερό -5 αυγά -1 και 2/3 φλ. αλευρι -1κγ μπέικιν -6κ.σ κακάο -λίγο αλάτι
Ντόνατς
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ.γαλα χλιαρό - 1φακ.μαγια - 1 1/2 κ.σ ζάχαρη - 2 κρόκους - 1 βανίλια - Ξύσμα πορτοκαλι - 40γρ βούτυρο - 3 φλ.αλευρι
Τσουρέκια
ΥΛΙΚΑ -6 αυγά -180 γρ.μαγια -2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις -1 1/2 φλ χλιαρό νερο -300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο -750 ζάχαρη -600 γρ γάλα -1 φακελάκι μαχλέπι -1 φακελάκι κακουλε -5-6 κομματάκια μαστίχας -1/2 κγ αλάτι Ξύσμα από 1 πορτοκαλι
Στη gallery θα δεις βήμα βήμα την εκτέλεση των συνταγών
Photo 1/5
Κέικ Στον κάδο του μίξερ λοιπόν βάζετε: 1 φλ. ελαιόλαδο 1φλ.ζαχαρη ( μπορεί και μαύρη) 1φλ.ζεστο νερό 5 αυγά 1 και 2/3 φλ. αλευρι 1κγ μπέικιν 6κ.σ κακάο λίγο αλάτι Τα χτυπάτε διαδοχικά!
Photo 2/5
Το μείγμα βγαίνει σχετικά νερουλό και έτσι το βάζετε στην βουτυρωμένη φόρμα του cake και το ψήνετε για 50-55’ στους 180! Όταν ψηθεί και κρυώσει το περιχύνετε με κουβερτούρα που έχετε λιώσει με bain marie. Όταν το κόψετε μέσα το cake σας θα είναι υγρό!
Photo 3/5
Ετοιμάζουμε το προζυμι.Νερο μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι! Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω! Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη.Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό!Ετσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη! Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.Πανω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδι και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη! Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι!Τρελαινομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές! Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γαλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλωντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται! Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε!Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!? Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια!Θα δείτε στο τέλος ποσο ωραίο γίνεται!Σα μωρό! Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος!Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!? Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα! Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο! Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω! Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25' -έχετε προθερμανει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς!Αναλογως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!
Photo 4/5
Ντόνατς Υλικά: - 1 φλ.γαλα χλιαρό - 1φακ.μαγια - 1 1/2 κ.σ ζάχαρη - 2 κρόκους - 1 βανίλια - Ξύσμα πορτοκαλι - 40γρ βούτυρο - 3 φλ.αλευρι
Photo 5/5
Βάζουμε σε ένα μπωλ το γαλα τη μαγια τη ζάχαρη !Ανακατευουμε και αφήνουμε για 5 ‘.Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο λιωμένο,τα αυγά,το ξύσμα,τη βανίλια και στη συνέχεια το αλευρι σταδιακά! Μοσχομυρίζει ήδη! Βάζουμε σε ένα άλλο μπωλ που έχουμε αλειψει με λίγο ελαιόλαδο ,το ζυμάρι και σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη για μισή ώρα! Σε επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει ανοίγουμε στη συνέχεια τη ζύμη με πλαστη και κόβουμε τα donuts χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι και για να κάνετε την τρυπουλα στη μέση ένα καπάκι! Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά για 3’-4’! Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι που μπορεί να χουν κρατήσει! Δε γίνονται ούτως η άλλως πολύ λαδερά! Όταν κρυώσουν φτιάχνουμε και ρίχνουμε πάνω τους το γλάσο σοκολάτας! Γλασο: - 2κ.σ κακάο -1 κ.σ άχνη - Λίγο γαλα! Τα ανακατεύουμε και περιχυνουμε τα donuts!
ΔΕΣ ΤΗ GALLERY - 5 PHOTOS