Μετά τον οβελία, δροσερό cheesecake από τον pastry chef της Φαίης Σκορδά, Δημήτρη Μακρυνιώτη!
Τόσες ημέρες στο σπίτι και μετά από τον παραδοσιακό οβελία και το κοκορέτσι οι ανάγκες για γλυκό, είναι πιο αυξημένες από ποτέ...
Εντάξει, πρέπει να προσέχουμε τα κιλά μας. Το ξέρουμε, αλλά υπάρχει μια συνταγή που δεν παχαίνει αλλά ομορφαίνει... Εύκολη και γρήγορη, με υλικά που σίγουρα έχεις στο ντουλάπι σου.
Είναι ένα cheesecake σε συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη. Το cheesecake έχει φανατικούς θαυμαστές σ' όλο τον κόσμο. Είναι δροσιστικό, ιδανικό για αυτές τις ημέρες που ο καιρός έχει τα κέφια του, και εύκολο στην παρασκευή του. Ακολουθήστε τις οδηγίες του Δημήτρη Μακρυνιώτη και σε λίγο, πολύ λίγο, το περιεχόμενο της πρώτης κουταλιάς θα "ηδονίζει" τον ουρανίσκο σας.
Υλικά:
150 γρ. τυρί κρέμα
1 μεσαία αυγό
80 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ baking powder
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Για την επάλειψη της πίτας
30 γρ. βούτυρο αγελάδος
40 γρ. ζάχαρη
5 γρ. Κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη και την κανέλα για την βάση.
Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε καλά τις πίτες και έπειτα τις ραντίζουμε με το μείγμα ζάχαρης κανέλας καλά να πάει παντού.
Αν κάνουμε μεγάλο cheesecake βάζουμε την πίτα σε ένα τσέρκι ή ένα ταψάκι.
Αν κάνουμε μικρά τότε κόβουμε τις πίτες στα 4 και παίρνοντας 2 κομμάτια κάνουμε μια φωλιά και την τοποθετούμε μέσα στις φόρμες μάφιν.
Εκτέλεση για τη γέμιση:
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το τυρί με την άχνη με ένα σύρμα.
Προσθέτοντας το αυγό συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Γεμίζουμε τις πίτες μας στα 2/3 και ψήνουμε τα μικρά για 13-14 λεπτά και το μεγάλο για 20 λεπτά τουλάχιστον.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και γαρνίρουμε με κανέλα ή μαρμελάδα της επιλογής μας.