Lemon pie
#tsoulotip: Αν δεν έχουμε φλόγιστρο ψήνουμε το γλυκό μαζί με τη μαρέγκα στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα. Τυλίγουμε τη ζύμη μέσα στη μεμβράνη σε σχήμα δίσκου ώστε να μπορέσουμε να την ανοίξουμε πιο έυκολα.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη της τάρτας:
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και έξτρα για το άνοιγμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
140 γρ. βούτυρο, παγωμένο, σε μικρά κυβάκια
1 πρέζα αλάτι
1 μέτριο αυγό
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα της τάρτας
Για την κρέμα λεμονιού:
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4 μέτρια αυγά
Χυμό και ξύσμα από 4 λέμονιου
100 γρ. βούτυρο παγωμένο
Για τη μαρέγκα:
100 γρ. ασπράδια αυγών
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα:
Μπισκότα
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ