Μαρία Εκμεκτσίογλου: H νέα εκπομπή, οι τροφές ενάντια στον κορονοϊό και η καραντίνα της
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και το "KitcheN' Health" μας προσκαλούν να μαγειρέψουμε υγιεινά και νόστιμα, αλλά και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτή θα είναι η νέα της εκπομπή στο Open.
Σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για το πώς προέκυψε, τι συνταγές θα βλέπουμε ενώ αποκάλυψε και τις στιγμές της δικής της καραντίνας.
Πώς προέκυψε το «KitcheN’ Health» που ξεκινάτε στο Open;
«Εμείς σχεδιάζαμε εδώ και καιρό να κάνουμε ένα οδοιπορικό γεύσης, αλλά λόγω κορονοϊού αποφασίσαμε τελικά να ξεκινήσουμε μια εκπομπή που να έχει νόστιμα μαγειρέματα χωρίς να είναι οδοιπορικό. Θα μαγειρεύω, χωρίς να χάνουμε τη νοστιμιά, με υγιεινά προϊόντα που μας δίνει η ελληνική γη, σε μια κουζίνα που θα έχει πρόσβαση σε έναν ωραίο λαχανόκηπο».
Θα μας συστήσετε την Ελλάδα αλλιώς δηλαδή;
«Οντως! Θα έχουμε συνταγές από διαφορετικές περιοχές και από νησιά αλλά και πολίτικες συνταγές. Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο περισσότερο, ακατέργαστα ρύζια, ολικής άλεσης μακαρόνια, πολλά βότανα της ελληνικής γης, μυρωδικά και μπαχαρικά. Πολύ σημαντικό είναι ότι το φαγητό που θα ετοιμάζω θα δωρίζεται σε έναν διαφορετικό κοινωφελή οργανισμό και όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη».
Θα κάνετε εύκολες συνταγές;
«Οπωσδήποτε, εύκολες συνταγές με προϊόντα που θα μπορούν να βρουν οι τηλεθεατές είτε στη λαϊκή είτε στο σούπερ μάρκετ. Θα κάνουμε σε κάθε εκπομπή ένα φαγητό και ένα γλυκό και μια μικρή συνταγή, ένα ποτό, μια μαρμελάδα. Θα έχουμε φαγητά που λατρεύουμε όλοι, αλλά θα τα κάνουμε με έναν πιο υγιεινό τρόπο, για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας όσο το δυνατόν περισσότερο προκειμένου να καταπολεμήσουμε αυτό το τέρας που λέγεται κορονοϊός».
Μπορούμε με τη διατροφή, δηλαδή, να θωρακιστούμε έναντι του κορονοϊού;
«Σίγουρα, δεδομένου ότι θα μιλάμε και με διατροφολόγους, οι οποίοι γνωρίζουν 100% τι χρειάζεται ο οργανισμός για να θωρακιστεί και να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα. ∆εν είναι ότι θα κάνουμε φαγητά διαίτης, ούτω εγώ θα πείσω ποτέ ότι κάνω φαγητά διαίτης. Στη συγκεκριμένη όμως εκπομπή θα αποφύγουμε το βούτυρο, θα χρησιμοποιούμε μακαρόνια ολικής άλεσης και θα κάνουμε γλυκά χωρίς ζάχαρη».
Ο κόσμος πιστεύετε ότι το έχει ρίξει λίγο και στη μαγειρική αυτό το διάστημα της καραντίνας;
«Νομίζω το 95% από άτομα που δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπουν στην κουζίνα έφτιαξαν μέχρι και τσουρέκια! Αυτή η καραντίνα θα βγάλει πολλούς σεφ, ο καθένας πιστεύω έχει έναν κρυμμένο σεφ μέσα στην ψυχή του. ∆εν υπάρχει άτομο που να μη μου ζήτησε συνταγές για ψωμί, κουλουράκια και τσουρέκια, πώς να βάψουν τα αβγά το Πάσχα πιο οικολογικά αλλά και για μακαρονάδες.»
Πώς βιώσατε εσείς ως άνθρωπος το διάστημα της καραντίνας;
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεκουράστηκα γιατί η ζωή μου είναι έντονη, λόγω του εστιατορίου, λόγω των παρουσιάσεων στην τηλεόραση, λόγω της συγγραφής βιβλίων. Αλλά αυτό το διάστημα της υποχρεωτικής ανάπαυσης στο σπίτι για μένα ήταν πολύ καλό. Ξεκούρασα την ψυχή μου, το σώμα του, το μυαλό μου, δεν κάθισα με σταυρωμένα χέρια. Και μαγείρεψα και έγραψα, γιατί ετοιμάζω ένα καινούργιο βιβλίο που θα βγει τον Οκτώβριο για τη μαγειρική στην Κωνσταντινούπολη, απόλαυσα συζητήσεις με φίλους, είδα ταινίες και σειρές, διάβασα 2-3 βιβλία. Το μόνο δύσκολο ήταν ότι ήμουν μόνη και μακριά από τα παιδιά μου. Ο ένας ήταν στη Θεσσαλονίκη και οι άλλοι στην Κωνσταντινούπολη.», λέει η ίδια στο Tv Έθνος.