Κέικ με γιαούρτι και μαύρη μπίρα από τον Πετρετζίκη!
Αυτή τη συνταγή για κέικ του Άκη Πετρετζίκη θα την κάνετε ξανά και ξανά!
Για το κέικ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τη μπίρα και ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή μία μαρίζ μέχρι να διαλυθεί τελείως το κακάο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί για να κρυώσει.
- Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε 2 αυγά, το γιαούρτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε 1 κ.σ. βανίλια σιρόπι και χτυπάμε στο μίξερ για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Στη συνέχεια, βγάζουμε τον κάδο και ρίχνουμε όλο το μείγμα του κακάο μέσα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα, αφού πρώτα τα ανακατέψουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ σιγά για λίγη ώρα να μην πέσει και ο όγκος από το μείγμα μας.
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ