Σαραγλί Θεσσαλονίκης από τον Άκη Πετρετζίκη!
Μία μοναδική συνταγή για παραδοσιακό σαραγλί από τη Θεσσαλονίκη!
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τη συνταγή και θα απολαύσετε μέσα σε λίγη ώρα ένα υπέροχο γλυκό...
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλα
- 50 γρ. γλυκόζη
- 6 γαρίφαλα
- φλούδα, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το σαραγλί
- 400 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. καρυδόψιχα
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
- 900 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
- φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα, για σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα εδώ