Μοσχάρι λεμονάτο από τον Άκη Πετρετζίκη
Μοσχάρι λεμονάτο από τον Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε το αγαπημένο σας μοσχαράκι με λεμονάτη σάλτσα στην κατσαρόλα. Το τέλειο λεμονάτο κυρίως γεύμα με ρύζι.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για το μοσχάρι
1 κιλό μοσχάρι, κιλότο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
50 γρ. κρασί λευκό
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
1 λίτρο νερό
1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. άνηθο
Για το ρύζι
1 στικ σέλερι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. νοστιμιά
1 κ.σ. βούτυρο
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. άνηθο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
μυρωδικά, φρέσκα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com