Κοτόπουλο κρασάτο (Coq au vin) από τον Άκη Πετρετζίκη!
Η απόλυτη συνταγή για κοτόπουλο κρασάτο (Coq au vin) από τον Άκη Πετρετζίκη!
Τα υλικά:
1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κονιάκ
750 ml κρασί κόκκινο
250 γρ. ζωμό, κότας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
αλάτι
πιπέρι
180 γρ. μπέικον, σε κομμάτια
150 γρ. μανιτάρια champignon
500 γρ. πένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ