Πεντανόστιμα φασολάκια λαδερά από τον Άκη Πετρετζίκη
Φασολάκια λαδερά από τον Άκη Πετρετζίκη.
Μία παραδοσιακή συνταγή για τα καλύτερα φασολάκια με κόκκινη σάλτσα, πατάτες και μυρωδικά.
Τα υλικά είναι:
1 κρεμμύδι
100 γρ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. πατάτες
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί λευκό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
300 γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
1 κιλό φασολάκια, φρέσκια ή κατεψυγμένα
1/3 ματσάκι δυόσμο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/3 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
200 γρ. φέτα, προαιρετικά
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 φέτες ψωμί
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com