Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Δες βήμα - βήμα τη συνταγή μαζί με όλα τα υλικά που θα χρειαστείς.
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 450 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλα
- 70 γρ. μέλι
- 1 πορτοκάλι
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 170 γρ. σιμιγδάλι, ψλό
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. βούτυρο
- 340 γρ. κουβερτούρα πραλίνα
- 4 αβγά, μεσαία
Για τη σύνθεση
- 220 γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
Για το σερβίρισμα
- 80 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
- 100 γρ. κουβερτούρα πραλίνα, λιωμένη
- φύλλα δυόσμου
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com