Φτιάξτε ατομικά γαλακτομπούρεκα, όπως ο Άκης Πετρετζίκης
Ατομικά γαλακτομπούρεκα από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε το αγαπημένο σας σιροπιαστό γλυκό με αφράτη κρέμα και τραγανό φύλλο κρούστας!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη
2 στικ κανέλα
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για την κρέμα
500 γρ. γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κρόκους, από μεσαία αβγά
150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
50 γρ. βούτυρο
Για τη σύνθεση
450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
δυόσμο
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com