Μπατόν σαλέ με chutney αχλαδιού από τον Άκη Πετρετζίκη
Μπατόν σαλέ με chutney αχλαδιού από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε τραγανά κριτσίνια με τυρί και συνοδεύστε με μια γλυκόξινη μαρμελάδα από αχλάδι.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για το chutney αχλαδιού
2 κρεμμύδια
1 κιλό αχλάδια
100 γρ. σταφίδες μαύρες
150 γρ. σύκα, αποξηραμένα
200 γρ. ζάχαρη καστανή
400 ml μηλόξιδο
50 γρ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
2 στικ κανέλα
5 γαρίφαλα
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 πρέζα αλάτι
Για τα μπατόν σαλέ
80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 αβγό, μεσαίο
50 γρ. γάλα
210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. παρμεζάνα
πιπέρι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
Για τη σύνθεση
50 γρ. παρμεζάνα, ή γραβιέρα
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com