Λαχταριστή γαλοπούλα γεμιστή με μήλα και κάστανα από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα γεμιστή με κόκκινα μήλα και κάστανα για ένα γιορτινό τραπέζι όπως ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη γέμιση
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. θυμάρι
2 στικ σέλερι
200 γρ. μπέικον
1 μήλο κόκκινο
1 σκ. σκόρδο
200 γρ. κάστανα, βρασμένα
1 κύβο μανιταριών
200 γρ. νερό
1 κ.σ. βούτυρο
Για τη γαλοπούλα
2 1/2 κιλά γαλοπούλα
150 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φέτα πορτοκάλι
3 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
4 μήλα κόκκινα
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. βούτυρο
1 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
20 γρ. κονιάκ
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com