Κέικ αστέρι με καρύδα και σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το πιο αφράτο κέικ με σοκολάτα και ινδοκάρυδο, από τον Άκη Πετρετζίκη, για ένα τέλειο επιδόρπιο!
Ένα λαχταριστό επιδόρπιο, γεμάτο χρώματα και γεύσεις, που θα στολίσει πανέμορφα το γιορτινό τραπέζι στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Ο Άκης Πετρετζίκης έχει φτιάξει την απόλυτη συνταγή.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
Για το κέικ
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 4 αβγά, μεσαία
- 180 γρ. γάλα
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. ινδοκάρυδο
- 50 γρ. cranberries
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. κουβερτούρα
Για τη γκανάς
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 30 γρ. σπορέλαιο
Για το σερβίρισμα
- φυσαλίδες
- φράουλες
- μαύρα μούρα (blackberries)
- μύρτιλα (blueberries)
- 20 γρ. ινδοκάρυδο
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com