Εκμέκ με μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη
Με τα μελομακάρονα που σας έχουν μείνει, δημιουργείτε ένα καταπληκτικό γλυκό!
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τη συνταγή και θα απολαύσετε μέσα σε λίγη ώρα ένα υπέροχο γλυκό...
Συστατικά
Για τη βάση
- 600 γρ. μελομακάρονα
- 200 γρ. μπισκότα, τριμμένα
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 6 κρόκους
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σαντιγί
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. φιστίκια, τριμμένα
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com