Πεντανόστιμο στρούντελ μήλου με σπιτικό φύλλο από τον Πετρετζίκη!
Στρούντελ μήλου με σπιτικό φύλλο από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε την αυθεντική συνταγή από την Αυστρία με τραγανό φύλλο και ζουμερή γέμιση μήλου!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για το φύλλο
180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. νερό
15 γρ. ελαιόλαδο, ή ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ξίδι
1/4 κ.γ. κανέλα
αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
Για τη γέμιση
50 γρ. σταφίδες ξανθές
20 γρ. κονιάκ
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
40 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
600 γρ. μήλα, καθαρισμένα
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
κανέλα
ζάχαρη άχνη
σαντιγί
δυόσμο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com