Η καλύτερη συνταγή για ανάποδη τάρτα μήλου (Tarte Tatin) από τον Πετρετζίκη
Φτιάξτε την ανάποδη τάρτα μήλου (Tarte Tatin) όπως ο Άκης Πετρετζίκης και θα τη λατρέψει όλη η οικογένειά σας!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη τάρτας
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
180 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
1 αβγό, μέτριο
1 κ.σ. νερό, παγωμένο
Για τα μήλα
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
230 γρ. βούτυρο
10 γρ. χυμό λεμονιού
4 μήλα πράσινα
1/2 κ.γ. κανέλα
Για το σερβίρισμα
παγωτό βανίλια
φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com