Kitchen Lab: Οι πιο αγαπησιάρικες συνταγές από τον Άκη Πετρετζίκη
«Αγαπησιάρικες» συνταγές προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο πιο ερωτικό «Kitchen Lab» της χρονιάς, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου.
Το πρώτο πιάτο είναι μια σαλάτα με κόκκινα μήλα, μια ερωτική σαλάτα, απλή και ιδιαίτερη την ίδια στιγμή, με ρόδι και cranberries που δίνουν, εκτός από το μήλο, στο κόκκινο τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τυρί, ξηρούς καρπούς και ένα καταπληκτικό dressing που θα λατρέψετε!
Το καταπληκτικό είναι πως ενώ το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, ο τρόπος παρασκευής αυτής της σαλάτας είναι τόσο εύκολος που από μόνος του αποτελεί την πρόκληση που χρειάζεστε για να σπεύσετε να την ετοιμάσετε!
Ο Άκης λοιπόν ξεκινάει σε ένα μπολ, όπου βάζει ελαιόλαδο, πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύει, ρίχνει μέσα πράσινη σαλάτα και συνεχίζει σε ένα άλλο μπολ, όπου βάζει φέτα, την σπάει και την ανακατεύει με τυρί κρέμα, φιστίκια και cranberries ψιλοκομμένα. Σε ένα τρίτο μπολ βάζει επιπλέον φιστίκια ψιλοκομμένα, φτιάχνει μικρά μπαλάκια τυριού και τα βουτάει στο μπολ με το τριμμένο φιστίκι. Μεταφέρει τα μπαλάκια τυριού πάνω από τη σαλάτα, προσθέτει κόκκινα μήλα κομμένα σε φέτες, σπόρους από ρόδι, ελαιόλαδο, πετιμέζι και σερβίρει.
Ριζότο με παντζάρια, κρεμώδες, αρωματικό, θρεπτικό και κατακόκκινο είναι το κύριο πιάτο της ημέρας. Τυλίγει παντζάρια σε αλουμινόχαρτο μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και θυμάρι. Βάζει στον φούρνο και ψήνει για περίπου μισή ώρα. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο βάζει ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα, σοτάρει και προσθέτει ρύζι arborio.
Σβήνει με λευκό κρασί, βάζει μάραθο, νερό σε δόσεις και ζωμό κοτόπουλο. Ξεφλουδίζει τα παντζάρια και τα βάζει σε μιξεράκι. Χτυπάει μέχρι να γίνουν πάστα και τη βάζει στην κατσαρόλα. Προσθέτει ξύδι βαλσάμικο, ανακατεύει, αφαιρεί από τη φωτιά, προσθέτει βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύει. Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζει μπέικον, ψήνει για 2-3 λεπτά και σερβίρει το κατακόκκινο ριζότο του με το μπέικον, γκοργκοντζόλα, ρίγανη, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Για επιδόρπιο, ο Άκης παρουσιάζει τα πιο αφράτα αλλά και τραγανά, μυρωδάτα, πεντανόστιμα μπισκότα βουτύρου- καρδιές με ζαχαρόπαστα. Αρχικά, σε ένα μπολ βάζει βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, αλάτι, βανίλια, αλεύρι, άχνη και πλάθει με τα χέρια. Τοποθετεί τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, καλύπτει με άλλη λαδόκολλα και ανοίγει με έναν πλάστη . Μεταφέρει τη ζύμη με τις λαδόκολλες σε ταψί και αφαιρεί την μια. Κόβει μπισκότα με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς και μεταφέρει το ταψί στην κατάψυξη.
Αφαιρεί τη ζύμη περιμετρικά από τα μπισκότα, ψήνει για 12-15 λεπτά, αφαιρεί, αφήνει στην άκρη και όσο τα μπισκότα κρυώνουν ετοιμάζει μια βουτυρόκρεμα, χτυπώντας στον κάδο του μίξερ ζάχαρη άχνη, βούτυρο, βανίλια. Μεταφέρει σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνει στην άκρη.
Για τη σύνθεση, ανοίγει κόκκινες και λευκές ζαχαρόπαστες σε μια επιφάνεια σιλικόνης και κόβει με κουπ πατ καρδιές. Παίρνει ένα μπισκότο, καλύπτει με λίγη βουτυρόκρεμα και καλύπτει με άλλο μπισκότο. Απλώνει λίγη βουτυρόκρεμα στην πάνω πλευρά και στολίζει με τη ζαχαρόπαστα. Ακολουθεί την ίδια διαδικασία για όλα τα μπισκότα και σερβίρει.