Μπακλαβάς με κρέμα πατισερί από τον Άκη Πετρετζίκη!
Ένα λαχταριστό γλυκό που θα ξετρελάνει εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους.
Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη και η επιτυχία είναι δεδομένη!
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 400 γρ. νερό
- 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. γλυκόζη
- 1 πορτοκάλι
- 3 γαρίφαλα
- 1 στικ κανέλα
Για τη γέμιση
- 400 γρ. καρύδια
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.γ. κοφτό γαρίφαλο, σκόνη
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 400 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
Για την κρέμα πατισερί
- 6 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com