Φτιάξτε το πιο νόστιμο κριθαρότο με μοσχάρι όπως ο Άκης Πετρετζίκης
Κριθαρότο με μοσχάρι από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε το πιο νόστιμο κριθαρότο με οσομπούκο, σπιτικό ζωμό βοδινού και παρμεζάνα! Ιδανικό κυρίως γεύμα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
1.200 γρ. οσομπούκο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
150 γρ. κρασί λευκό
2 1/2 λίτρα νερό
1 κύβο κότας
1 κρεμμύδι, ξερό
1 πράσο
1 καρότο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. γλυκάνισο
2 στικ κανέλα
250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
50 γρ. βούτυρο, παγωμένο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
θυμάρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα
φέτα, τριμμένη
2 φέτες λεμόνι
Μαϊντανό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com