Χουνκιάρ μπεγιεντί από τον Άκη Πετρετζίκη
Χουνκιάρ μπεγιεντί από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχάρι και συνοδεύστε με έναν βελούδινο πουρέ από μελιτζάνα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για το κρέας
1 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 στικ κανέλα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κιλό μοσχάρι, ελιά
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. κρασί κόκκινο
500 γρ. νερό
Για τη μπεσαμέλ μελιτζάνας
4 μελιτζάνες
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
400 γρ. γάλα
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
πιπέρι
1 κ.σ. μέλι
20 γρ. γραβιέρα
Για το σερβίρισμα
ρίγανη
πιπέρι
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ