Taste

Ραβιόλια με σπαράγγια από τον Άκη Πετρετζίκη!

Λαχταριστή συνταγή που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια!

Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη και η επιτυχία είναι δεδομένη!

Συστατικά

Για τη σπιτική ζύμη ζυμαρικών

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για το πασπάλισμα
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. σπαράγγια, πλυμένα και καθαρισμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι, + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 2 πρέζες πιπέρι καγιέν
  • 50 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 150 γρ. ρικότα
  • 1 αβγό
  • δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Για τα ραβιόλια

  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
  • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό, για το κλείσιμο του φύλλου
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved