Νηστίσιμη black forest από τον Άκη Πετρετζίκη!
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας με αυτή τη συνταγή!
Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη και η επιτυχία είναι δεδομένη!
Συστατικά
Για το παντεσπάνι
- 250 γρ. νερό, καυτό
- 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 20 γρ. κακάο
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. σπορέλαιο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. κουβερτούρα
Για τη βουτυρόκρεμα
- 650 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. κακάο
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 κ.σ. κονιάκ
Για τη σύνθεση
- 450 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
- 50 γρ. κονιάκ
- 100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com