Κορμός λεμονιού με τυρί κρέμα από τον Άκη Πετρετζίκη!
Ένα από τα πιο υπέροχα γλυκά που θα έχετε δοκιμάσει!
Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη και η επιτυχία είναι δεδομένη!
Συστατικά
Για το παντεσπάνι
- 110 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 αβγά, μεσαία
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, ή 1 κ.γ. κουρκουμά
- βούτυρο, για το ταψί
Για τη γέμιση
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com