Τσουρέκι το ενάμισι από τον Άκη Πετρετζίκη
Τσουρέκι το ενάμισι από τον Άκη Πετρετζίκη. Υπέροχο τσουρέκι, τραγανό έξω και μαστιχωτό μέσα. Έχει τόσες διαφορετικές υφές και αρώματα που θα σας ξετρελάνει!
Το όνομα αυτού του τσουρεκιού προέρχεται από τα συστατικά του! Ξεκινώντας με τη μαστίχα που είναι 1,5 γρ. η μαγιά που είναι παράγωγο του και είναι 15 γρ., το νερό και το μέλι που είναι 150 γρ.!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
150 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
15 γρ. μαγιά ξηρή
500 γρ. αλεύρι σκληρό
10-15 γρ. μαχλέπι
1/2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1,5 γρ. μαστίχα
1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
2 αβγά, μεσαία
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, + έξτρα για το άλειμμα
150 γρ. μέλι
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
ασπράδι, λίγο, για άλειμμα
20 γρ. αμύγδαλο φιλέ, για το πασπάλισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com