Σουβλάκια με αρνί και χαλούμι και ψητές πατάτες στη σχάρα
Κυριακάτικο μπάρμπεκιου! Ό,τι πρέπει για αυτή την όμορφη ανοιξιάτικη μέρα
Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη και η επιτυχία είναι δεδομένη!
Συστατικά
Για τη μαρινάδα
- 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 σκ. σκόρδο
Για τα σουβλάκια
- 500 γρ. αρνίσιο μπούτι, χωρίς κόκαλο
- 250 γρ. χαλούμι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για τις πατάτες
- 800 γρ. πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- πίτες για σουβλάκι, ψημένες και κομμένες
- 2 κ.σ. δεντρολίβανο
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com