Μακαρονάδα λεμονάτη με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη
Σε μια τέτοια μακαρονάδα το σημαντικό είναι να έχουμε έτοιμα όλα μας τα υλικά για να τη σερβίρουμε όταν πρέπει, με άψογα ψημένες γαρίδες και al dente ζυμαρικά.
Συστατικά
- 250 γρ. σπαγγέτι, Νο 6
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. βούτυρο
- 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 600 γρ. γαρίδες, μεγάλες, καθαρισμένες (κρατάμε την ουρά)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1/4 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
- 100 γρ. σπανάκι baby
- 100 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
- 3 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ