Kitchen Lab: Συνταγές ξεχωριστές και πρωτοποριακές σήμερα από τον Άκη Πετρετζίκη!
Συνταγές ξεχωριστές και πρωτοποριακές οι οποίες αποδεικνύουν ότι ο «τολμών νικά» προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 22 Μαΐου, στις 16:40.
Στο πρώτο πιάτο του σαββατιάτικου μενού μετατρέπει τα μεξικάνικα τάκος σε ελληνική υπόθεση φτιάχνοντας τα με φασόλια χάντρες.
Η διαδικασία είναι απλή και ξεκινάει με τα φασόλια, τα οποία βράζει και σουρώνει. Στην συνέχεια, σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο τσιγαρίζει κρεμμύδι σε κομμάτια, σκόρδο σε φέτες, πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, και προσθέτει μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τα φασόλια. Ρίχνει σάλτσα bbq, ανακατεύει και αφαιρεί από τη φωτιά. Βάζει αραβικά πιτάκια σε μια φόρμα για muffin, προσθέτει γέμιση, πασπαλίζει με τσένταρ και ψήνει για 3-4 λεπτά. Βάζει γιαούρτι και κόλιανδρο και σερβίρει με ελαιόλαδο και πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη.
Για κυρίως γεύμα προτείνει μια εκδοχή ενός κάρυ με χοιρινό μαζί με έναν συνδυασμό από λαχανικά. Πρώτα ο αγαπημένος μας σεφ βάζει χοιρινό λαιμό σε κομμάτια μέσα σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο και σοτάρει. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζει κουρκουμά, κύμινο, πιπέρι, σκόρδο, τζίντζερ, μια πιπεριά τσίλι, ξύσμα και χυμό από λάιμ, σουμάκ, πελτέ ντομάτας, κρεμμύδι, 2 κύβους λαχανικών και χτυπάει μέχρι να έχει μια πάστα. Μεταφέρει την πάστα στην κατσαρόλα με το χοιρινό και ανακατεύει. Προσθέτει νερό, σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά και σερβίρει με ρύζι μπασμάτι, τορτίγιες, κόλιανδρο και λάιμ.
Η έννοια του μπισκότου παίρνει άλλη μορφή, με τα μυρωδάτα μαλακά μπισκότα με τυρί κρέμα που σερβίρει για γλυκό. Βάζει στον κάδο του μίξερ ζάχαρη άχνη, βούτυρο, τυρί κρέμα, βανίλια και ξύσμα λεμονιού και χτυπάει μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύει αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και τα βάζει στο μίξερ. Προσθέτει ένα αβγό, φιστίκια Αιγίνης σπασμένα σε μικρά κομμάτια, cranberries και χτυπάει για λίγα δευτερόλεπτα.
Πλάθει 20 μπαλάκια και πιέζει ελαφρά με τα χέρια. Μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα, ψήνει, αφήνει να κρυώσουν και σερβίρει.