Πεντανόστιμη ανάποδη τάρτα μήλου (Tarte Tatin) από τον Άκη Πετρετζίκη
Ανάποδη τάρτα μήλου (Tarte Tatin) από τον Άκη Πετρετζίκη! Κλασική συνταγή για τη διάσημη γαλλική τάρτα τατέν, τη σπιτική ανάποδη μηλόπιτα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη ζύμη τάρτας
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη άχνη
180 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό, μέτριο
Για τη γέμιση
3 μήλα κόκκινα
3 μήλα πράσινα
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. κανέλα
Για την καραμέλα
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. κονιάκ
Για το σερβίρισμα
παγωτό
φύλλα δυόσμου
ζάχαρη άχνη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ