Φτιάξτε καλαμαράκια τηγανητά όπως ο Άκης Πετρετζίκης
Καλαμαράκια τηγανητά από τον Άκη Πετρετζίκη. Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε τα πιο τραγανά τηγανητά καλαμαράκια!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
πιπέρι
30 γρ. καλαμποκάλευρο
40 γρ. σιμιγδάλι
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. κορν φλάουρ
600 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα αγιολί
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
1 πιπεριά τσίλι
1 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
Για το σερβίρισμα
1 πρέζα μπούκοβο
1 λεμόνι, σε φέτες
μυρωδικά, φρέσκα
πάπρικα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com