Πίτα bread από τον Άκη Πετρετζίκη
Απίθανη συνταγή για πίτα bread από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
- 250 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- 1 αγγούρι
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 200 γρ. κοτόπουλο tandoori
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε το μείγμα 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι ολικής, το αλεύρι γ.ο.χ., το αλάτι, το ελαιόλαδο και πλάθουμε με τα χέρια μας 5-6 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Διάβασε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com