Λαχανόρυζο από τον Άκη Πετρετζίκη
Μια παραδοσιακή συνταγή ελαφρώς πειραγμένη. Λαχανόρυζο από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κιλό λάχανο
- 200 γρ. ρύζι γλασέ
- 1-1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/4 ματσάκι άνηθο
Για το σερβίρισμα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- άνηθο
- φρέσκο κρεμμυδάκι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- φέτα
- λεμόνι, σε φέτες
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε 50 γρ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο σε φέτες, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
Διάβασε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com