Ψωμί με παντζάρια και ξηρούς καρπούς από τον Άκη Πετρετζίκη!
Ένα ψωμί που δεν θα έχετε δοκιμάσει ξανά και θα σας... κερδίσει!
Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη και η επιτυχία είναι δεδομένη!
Συστατικά
Για το ψωμί
- 300 γρ. παντζάρια
- 50 γρ. νερό
- 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 450 γρ. αλεύρι σκληρό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 70 γρ. καρύδια
- 1 αβγό, για το άλειμμα
- 50 γρ. ξηρούς καρπούς
Για το ντιπ
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- 300 γρ. πουρέ παντζαριού
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- πράσινη σαλάτα
- αλάτι
- φέτες ψωμί
- ντοματίνια
- φέτα
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com