Φτιάξτε το κλασσικό swiss roll όπως ο Άκης Πετρετζίκης!
Swiss roll από τον Άκη Πετρετζίκη! Συνταγή για τον κλασικό ελβετικό κορμό με σπιτικό αφράτο παντεσπάνι, λευκή γέμιση και γκανάς σοκολάτας!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για το παντεσπάνι
60 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. βούτυρο
90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
30 γρ. κακάο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
4 αβγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη γέμιση
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
40 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. τυρί κρέμα
Για τη γκανάς
150 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
50 γρ. κουβερτούρα λευκή, τριμμένη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com