Χτένια σοτέ με σάλτσα αβοκάντο από τον Άκη Πετρετζίκη!
Μία ιδιαίτερη συνταγή που θα σας αρέσει πολύ προτείνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης!
Για την επιτυχία, αρκεί μόνο να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες του γνωστού σεφ. Δείτε τι θα χρειαστείτε:
Συστατικά
- 200 γρ. χτένια, καθαρισμένα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ματσάκι θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. βούτυρο
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για τη σάλτσα
- 1 αβοκάντο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το μείγμα μυρωδικών
- 200 γρ. παξιμάδια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/3 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
- λεμόνι
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com