Stromboli από τον Άκη Πετρετζίκη
Λαχταριστό Stromboli από τον Άκη Πετρετζίκη
Για την συνταγή θα χρειαστείς
Για τη ζύμη
- 200 γρ. νερό, χλιαρό
- 15 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 80 γρ. κέτσαπ
- 20 γρ. φύλλα βασιλικού
- 300 γρ. mix τυριών
- 120 γρ. ζαμπόν, σε φέτες
- 100 γρ. σαλάμι αέρος
- 20 γρ. σουσάμι
Για το σερβίρισμα
- κέτσαπ
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι και χτυπάμε στο μίξερ ή ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Διαβάστε ολόκληρη την συνταγή στο akispetretzikis.com