Taste

Πανετόνε με cranberries, φιστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Πανετόνε με cranberriesφιστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη. Συνταγή για το κλασικό ιταλικό χριστουγεννιάτικο πανετόνε!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

Για το προζύμι (1 δόση)

80 γρ. νερό

5 γρ. μαγιά φρέσκια

130 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

2 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση

100 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, ή κόντιτα

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης

100 γρ. κουβερτούρα λευκή

100 γρ. cranberries

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

40 ml ρούμι

Για τη ζύμη

150 γρ. γάλα, 3,5%

40 γρ. μαγιά φρέσκια

140 γρ. κρόκους, από μέτρια αβγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

10 γρ. αλάτι

470 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ

Για τη σύνθεση

200 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

50 γρ. cranberries

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved