Moelleux λευκής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Λαχταριστό moelleux λευκής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για το άλειμμα των φορμών
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα των φορμών
110 γρ. κουβερτούρα λευκή
3 αβγά, μέτρια
3 κρόκους, από μέτρια αβγά
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. κακάο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 ατομικές μεταλλικές φόρμες διαμέτρου 8 εκ. και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ τη λευκή κουβερτούρα και το βούτυρο.
Διαβάστε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com