Κολοκυθόσουπα με σελινόριζα και άγρια μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη
Κολοκυθόσουπα με σελινόριζα και άγρια μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
500 γρ. κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρια
400 γρ. σελινόριζα, ξεφλουδισμένη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
χυμό πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1 λίτρο νερό
150 γρ. άγρια μανιτάρια
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
Κόβουμε την κολοκύθα και τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια 2 εκ., ρίχνουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα, και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
Διαβάστε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com