Vegan κέικ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Vegan κέικ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Για τη συνταγή θα χρειαστείς
370 γρ. νερό
130 γρ. ηλιέλαιο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. κακάο
350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. ξίδι
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα
Για τη σύνθεση
200 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
τρούφα σοκολάτας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, τη ζάχαρη, το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
Διαβάστε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com