Πασχαλινά Σμυρνέικα κουλουράκια από τον Άκη Πετρετζίκη!
Η πιο παραδοσιακή συνταγή για τις μέρες του Πάσχα.
Θα χρειαστείς:
300 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κρόκους, από μεσαία αβγά
100 γρ. γάλα, 3,5%
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
Για το άλειμμα
1 κρόκο, αραιωμένο σε λίγο νερό
Δείτε τη συνταγή στο akispetretzikis.com