Λαμπροκουλούρα από τον Άκη Πετρετζίκη
Λαμπροκουλούρα από τον Άκη Πετρετζίκη. Η λαμπροκουλούρα παραδοσιακά είναι το ψωμί που φτιάχνεται αποκλειστικά το Πάσχα, συνήθως τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Υλικά για 2 κουλούρες ή μία μεγάλη
1 κιλό αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το ζύμωμα
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
18 γρ. μαγιά ξηρή
550-600 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
50 ml ελαιόλαδο
20 γρ. αλάτι
100 γρ. καρυδόψιχα
30 γρ. γλυκάνισο
σουσάμι, για πασπάλισμα
1-2 αβγά, κόκκινα, για το στόλισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com